Mijn doelen voor 2018

geplaatst in: Challenges en tags | 0

2018. Het jaar is begonnen en waar ik de afgelopen jaren meteen wist wat ik wou bereiken (een eigen huis) zit ik nu een beetje met mijn handen in het haar. Want hoewel ik nog niet het huis uit ben, weet ik wel dat dat volgend jaar gaat gebeuren. Ik kan dit jaar een hoop doen voor mijn huis, maar op de een of andere manier voelt het niet zo. Ik heb het gevoel dat ik geen concrete doelen kan bedenken, net alsof het een tussenjaar is. Wat het helemaal niet is, want ik heb nog genoeg te doen en niet alles heeft met mijn huis te maken. Maar wat wil ik dit jaar nou precies bereiken?

Bron: www. weheartit.com

Tijd managen 
Wat ik dit jaar heel belangrijk vind is dat ik mijn tijd beter verdeel. Het gebeurde vorig jaar met regelmaat dat ik ’s avonds tot laat bezig was met mijn blog, dat wil ik niet meer. Ik wil hooguit de ochtend en de middag besteden aan mijn blog. Komt het nou een keer voor dat ik de hele dag weg geweest ben dan kan ik een keer een uitzondering maken. Maar ik moet leren om mijn tijd beter te verdelen. Ik zit soms de hele ochtend en middag tussen een blog en een spelletje te switchten waardoor er niets gebeurd en ’s avonds schrijf ik hem vol frustratie af. Dat moet anders kunnen en dat ga ik dan ook doen.

Ontspannen 
Ik wil dit jaar ook minder achter de computer zitten als ”ontspanning”. Ik zit echt hele dag achter de computer of voor de televisie. Er zijn dagen bij dat ik niets anders heb gezien dan deze apparaten. Hoewel dat soms voor een keer wel lekker kan zijn is het helemaal niet gezond. Daar wil ik verandering in zien. Ik mag best wel eens even een spelletje spelen op mijn computer of voor de televisie neerploffen maar er zijn nog zoveel andere dingen die ik kan ondernemen waarbij ik geen computer of televisie bij nodig heb. Laat ik dat dit jaar weer eens gaan ontdekken, het lijkt mij namelijk heerlijk zonder deze apparaten.

Ontwikkelen 
Mezelf ontwikkelen lijkt mij ook heerlijk. Het zit er (waarschijnlijk) nog niet in om te gaan studeren. Maar dat betekend niet dat ik moet stilstaan. Op internet is er genoeg te vinden zonder dat het meteen geld kost, ook in de bibliotheek zijn er genoeg boeken te vinden. Laat ik dit jaar gebruiken om te ontdekken wat ik nou precies wil gaan studeren (ga ik toch voor psychologie?) en te bekijken of ik mezelf daar meer ik kan verdiepen. Is het echt een studie die bij mij past, ben ik in staat om daar werk in te vinden? Allemaal vragen en ik ga proberen om daar dit jaar antwoord op te krijgen. Zodat ik daarna kan gaan studeren.

Bloggen
Voor mijn blog is het moeilijk om het echt concreet vast te leggen. Zoals ik gisteren al aangaf is het niet realistisch om te denken dat ik dit jaar wel alles vanaf 01 juli 2011 tot en met 31 december 2018 online gaan krijgen. Daar is het teveel voor en ik heb vorig jaar gezien dat hoe hard ik mijn best ook doe zoveel blogs nooit haalbaar is. Toch wil ik wel met mijn blog aan de slag, ik wil nog steeds alle blogs online hebben. Maar wat is nou realistisch? De helft? Dan moet ik er 350 van het verleden schrijven. Dat is wel realistisch, want heb er vorig 400 uit het verleden geschreven. Ik heb mijn doel gevonden.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter