Update doelen 2016 december 2016

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Hoewel er eigenlijk geen een doel echt voltooid is, is dit een heel leerzaam jaar geweest. Ik heb een hoop over mezelf geleerd en ik hoop dat in 2017 door te kunnen zetten. Dit jaar heeft bewezen dat ik echt alles aankan. Hoewel ik dat vaak op het moment dat ik er in zit helemaal niet geloof, bewijst het zich elke keer weer. Ik doe mijn best en dat is genoeg. Helaas was het niet genoeg om onderstaande doelen te voltooien. Toch ben ik tevreden en sluit ik het jaar straks in vrede af. Volgend jaar een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Ik heb er zin in!

2016

Bron: www.weheartit.com

Uit de knoop
Ik heb het heel zwaar gehad dit jaar. Ik kan niet zeggen dat ik echt helemaal uit de knoop ben met mezelf. Maar op dit moment gaat het goed genoeg om overeind te blijven staan. In september is het heel slecht met me gegaan, maar ik heb mezelf kunnen herpakken en sinds eind oktober staat er weer met regelmaat een glimlach op mijn gezicht. Ik hoop dan ook dat dit volgend jaar alleen maar beter gaat en dat ik nog beter in mijn vel kom te zitten. Ik zal nog hard moeten werken, maar ik weet dat ik het kan. Dat heeft dit jaar bewezen. Ik kan de hele wereld aan. Het kost tranen, boosheid en een glimlach. Maar ik kan het aan!

Een huisje 
Wat een soap. Ik heb al wat blogs er over geschreven dit jaar, maar het komt er gewoon op neer dat het CIZ weigert mij te helpen. Ik kan mezelf er boos om maken, maar ik moet gewoon verder kijken dan mijn neus lang is. Helaas is dit doel dit jaar niet gelukt. Maar ik geef niet op, nu zet ik door. Meestal stopte ik met proberen. Dit jaar niet. Ik heb besloten nu pas te stoppen als alles geregeld is. Het duurt even, maar ik kom er wel. Ik heb binnenkort nog een gesprek met de gemeente en ik ben nog met een bepaalde organisatie in overleg. Ik moet gewoon geduld hebben en laat het me daar nou net aan ontbreken.

Propedeuse 
Een doel dat ik in mei al opgegeven had. Ik moest gewoon concluderen dat het niet meer ging. Het doet aan de ene kant heel veel pijn, aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik nu echt voor mezelf gekozen heb. Ik moet me concentreren op mijn gezondheid en dat gaat niet als er nog een studie in je nek zit te hijgen. Maar dat betekend niet dat ik het niet mis. Het liefst was ik meteen met een andere studie begonnen. Ik heb nog niet precies een idee wat ik echt wil gaan doen, maar ik hoop ooit de kans te krijgen om weer te gaan studeren. Dan hoop ik natuurlijk ook op een baan, want dat zou de kroon zijn.

Bloggen 
Ik kan niet beweren dat ik dit jaar nou zo fantastisch geblogd heb. Eind oktober kreeg ik eindelijk weer de kriebels na een paar maanden amper geblogd te hebben. Maar ik besloot heel duidelijk voor mezelf om niet weer zo’n gekke actie te doen als vorig jaar. Ik weet dat ik begin dit jaar helemaal geen zin meer had in het bloggen en dat hoop ik volgend jaar te kunnen voorkomen. Toch heb ik sinds eind oktober een hele boel blogs kunnen schrijven en ik hoop dan ook om dat volgend jaar voort te kunnen zetten. Ik hoop ook dat ik op 31 december 2017 geen achterstand meer heb. Ik ga mijn best doen!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter