Update doelen 2015 december 2015

geplaatst in: Challenges en tags | 0

2015 heeft me absoluut verrast. Zowel in positieve als in negatieve zin. Er is een hoop gebeurd. Zowel op het gebied van mijn blog, mijn studie als op andere gebieden. Als de balans echt op zou moeten maken dan zouden alle doelen mislukt zijn. Maar dat vind ik absoluut niet terecht naar mezelf. Ik heb voor sommige doelen gevochten als een leeuw, maar dit was duidelijk een jaar waarin het belangrijker was om aan mezelf te werken. Ik heb niet meer kunnen doen dan dat ik gedaan heb, hoe hard dat ook is.

2015-surprise-me

Bron: www.weheartit.com

Bloggen
Het is me absoluut niet gelukt om elke dag (vanaf 01 maart) een blog uit het verleden online te krijgen. Zoals het er nu naar uitziet blijft de teller op 165 steken. Ik ben daar niet helemaal ontevreden mee. In juni liet ik weten dat ik inschatte dat het me ook niet ging lukken voor 2015, alleen daar moet ik toch behoorlijk van terug komen. Zodra dit blog geschreven is moet ik er nog 15 schrijven en 17 publiceren voordat heel 2015 online staat. Wie weet hoe dat echt is op de dag dat dit blog online komt. Al met al kan ik dus niet ontevreden terug kijken!

Werken en studeren
Ik heb dit jaar helemaal niets van mijn studie behaald en ik heb ook geen werk gevonden. Balen? Ergens wel, ergens niet. Ik ben zo bezig geweest met mezelf dat ik niet echt de tijd had om te werken of te studeren. Ik moest prioriteiten stellen en of ik nou wou of niet ik moest voor mezelf kiezen. Ik kan dus niet zeggen dat dit doel voltooid is, maar ook hier kijk ik niet heel ontevreden op terug. Ik denk ook dat dit doel niet terugkomt volgend jaar. Gewoon omdat ik weet dat ik nog steeds voor mezelf zal moeten kiezen. Ik heb hier geen tijd voor volgend jaar.

Op mezelf 
Ik kan wel janken. Ik heb begin vorige week heel erg rot nieuws gehad met betrekking hierop en heel eerlijk gezegd kan ik er nog niet echt over praten. Ik weet even niet meer wat ik moet doen. Ik sta op het punt om op te geven, maar ik heb ergens nog steeds de hoop dat het allemaal wel goed komt. Ik sta dan ook echt heel erg in tweestrijd met mezelf, want ik weet gewoon even niet hoe ik verder moet. Ik moet even de overleggen van volgend jaar afwachten. Dit doel is absoluut niet gelukt, maar ook niet mislukt dat is niet eerlijk tegenover mezelf.

Doorgaan! 
Helaas zijn de meeste doelen die voor de rest op mijn lijstje stonden niet gelukt. Ik had het mezelf op een briefje kunnen geven, maar ik wil mezelf niet bij voorbaat afschrijven. Ik ben best wel tot iets in staat. Ik moet het alleen echt willen en het moet allemaal wel kunnen. Ik heb dit jaar gewoon enorm aan mezelf gewerkt en daar ben ik trots op. Ik heb vaak genoeg op het punt gestaan om weg te rennen van alles en toch heb ik mezelf aangekeken en ben ik door gegaan. Het is daarom gewoon niet anders. Ik ben dan ook niet boos op mezelf over deze doelen.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter