Update doelen 2013 juni 2013

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Aan het begin van 2013 heb ik mezelf een paar doelen gesteld. We zijn ondertussen bijna een halfjaar onderweg en ik vond het tijd om een tussenstand op te maken. Hoe staan de doelen die ik mezelf gesteld heb ervoor? Zijn er al doelen (bijna) voltooid? Weet ik op dit moment al zeker dat sommige doelen niet meer gaan lukken? Dat laatste hoop ik natuurlijk niet, maar aangezien het feit je nooit weet hoe het leven loopt zou het zomaar kunnen. Laten we de tussenstand maar eens gaan opmaken.

gelukkig-nieuwjaar-2013

Bron: www.weheartit.com

Mijn diploma halen
Aan het begin van het jaar had ik hier een hard hoofd in. Ik wou niet meer naar school, ik zag het allemaal niet meer zitten. Het zag er echt naar uit dat ik er een jaar langer over ging doen dan dat in eerste instantie de bedoeling was. Ik deed zelfs helemaal geen moeite meer om dit schooljaar te halen. Maar opeens vond ik de energie en motivatie weer om er toch voor te gaan. En wat ben ik blij dat ik toch besloten heb om door te gaan, want ik kan nu toch maar mooi zeggen dat ik mijn niveau vier diploma in mijn pocket heb zitten!

Werk vinden
Omdat ik besloten heb dat ik geen HBO-studie op het HBO wil gaan doen, maar in thuisstudie vorm, moet ik wel iets anders doen. Werk zoeken lijkt mij een goed idee. Want ik zie het niet zitten om hele dagen thuis te gaan zitten. Ik weet op het moment nog maar een paar dagen zeker dat ik geslaagd ben voor mijn opleiding en toch ben ik al opzoek naar werk. Hopelijk heb ik binnenkort een gesprek met een uitzendbureau voor jongeren met een beperking. Hopelijk willen zij mij gaan helpen met het zoeken naar een baan.

Mijn rijbewijs halen
Ik ben hard op weg naar mijn rijbewijs, maar ik heb hem zeker nog niet in the pocket. Laat ik mezelf niet rijk rekenen voordat ik mijn rijbewijs heb. Maar ik heb er wel wat meer zicht op. Het zou zomaar kunnen dat ik hem aan het einde van het jaar in the pocket heb zitten. Ik moet eerst mijn theorie gaan halen. Volgende week donderdag (11 juli) heb ik mijn theorie-examen. Zodra we deze hebben kunnen we een tussentijdse toets aanvragen en daarna kan het snel gaan volgens mijn instructeur. Dus laten we het hopen.

Zelfacceptatie
Gelukkig kan ik zeggen dat ik met dit doel een eind op weg ben. Ik ben er absoluut nog niet, maar we hebben vooruitgang geboekt. Ik durf ondertussen mijn beperking te ”laten zien” aan andere mensen. Ik ben niet meer echt bezig met hoe ik loop op straat en ook mijn hand verstop ik niet meer de hele tijd. Nou houd mijn beperking niet alleen een lichamelijke beperking in, maar ervaar ik ook cognitieve problemen. Deze problemen vind ik wel een stukje lastiger om te laten zien. Maar dat komt het aankomende half jaar wel.

Verder onderzoek
Dit is het enige doel waar ik nog niets mee gedaan heb. Iets houdt mij tegen. Ik wil dit namelijk niet echt samen met mijn ouders doen, maar ik zal toch iemand nodig hebben om in het ziekenhuis te komen. Daarnaast heb ik in het ziekenhuis ook iemand nodig om mij te begeleiden omdat ik het geheugen heb van een zeef. Ik kan dus heel moeilijk onthouden wat een arts nou precies gezegd heeft en dat is toch wel handig wil ik mij laten onderzoeken. Dit doel heb ik dus heel even op de langere termijn geschoven. Het komt wel.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter