30 day blog challenge NL – vijf dingen waar ik niet zonder kan

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het zes artikel van de 30 day blog challenge NL.

Vijf dingen. Dat is niet zo moeilijk. Mijn laptop, mijn Smartphone, mijn televisie, mijn auto en mijn fototoestel. Ik moet toegeven dat ik over de laatste iets langer heb gedaan dan over de rest, maar deze vijf dingen zijn allemaal heel belangrijk voor mij en dat heeft een reden. Ik moet er niet aan denken om geen laptop (of computer) te hebben. Ik wil contact met de buitenwereld, maar ook gewoon af en toe een spelletje kunnen doen om te ontspannen. Ik vind dat heel fijn en het geeft mij het gevoel dat ik toch nog iets mee krijg van wat er in de buitenwereld gebeurd. Fijn gevoel om te hebben.

Voor mijn Smartphone geldt eigenlijk hetzelfde als voor mijn laptop. Hij verbindt mij met de buitenwereld. Maar ik zou er ook niet aan moeten denken om hem thuis te laten en dan de deur uit te gaan, zeker niet alleen. Ik vind het een geruststellende gedachten dat ik zo nodig hulp kan bereiken. Iemand die mij kan helpen als het moet en dan heb ik het niet alleen over de hulpdiensten, maar ook als er iets anders gebeurd zoals dat ik niet meer weet wat ik nou precies in het dorp moest hebben of als ik ergens een vraag over heb. Ik ga nooit zonder mijn Smartphone naar buiten, echt nooit.

Mijn televisie staat voor mij vooral voor vermaak. Ik vind het heerlijk om programma’s te kijken, vooral reality-tv en bepaalde series vind ik heel fijn. Maar soms zit ik op een slechte dag kindertelevisie te kijken. Heerlijk vind ik het dan om alle kinderprogramma’s terug te zien, al moet ik wel zeggen dat ik veel programma’s niet meer herken. Maar niet alleen mijn televisie zorgt voor vermaak ook mijn fototoestel. Ik vind het heerlijk om allerlei dingen vast te leggen, maar denk vooral aan dieren. Ik vind het wat lastiger om mensen op de gevoelige plaat te leggen, maar dat is ook leuk!

Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen wat mijn auto voor mij betekend. Ik zou echt niet meer zonder zelfstandigheid kunnen. Ik moet er niet aan denken om afhankelijk te zijn van een taxi. Ik vond dat toen der tijd niet leuk. Ik ben zo blij dat ik in mijn auto kan stappen en overal naar toe kan op het moment dat ik dat wil. Al moet ik wel rekening houden met mijn energie, maar ook dat lukt steeds beter. Ik ben achteraf gezien toch wel ontzettend blij dat ik doorgezet heb en voor mijn rijbewijs ben gegaan. Ondertussen heb ik hem alweer bijna drie jaar en ik ben er nog steeds ontzettend trots op.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter