30 day blog challenge NL – vijf bloggers die ik volg

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het vijfde artikel van de 30 day blog challenge NL.

Charissa | Blue moon
Een 22-jarige dame die overigens ook mijn peetzus is. Ik weet pas sinds kort (juni 2016) dat zij ook blogt. Zij is net als ik een HSP-er en dat laat ze ook zien op haar blog. Ze vertelt haar eigen ervaringen, met het leven. Maar zij blogt overal over boeken. Ze leest het ene na het andere boek en schrijft daar recensies over. Je vindt op haar blog wel iets meer dan boeken, series en films, je vindt er namelijk ook haar eigen verhalen en haar kunstwerken. Het is een blog waar je als lezer je hart kan ophalen, zeker als je fan bent van de young adults. Helaas is het al even geleden dat ze een blog geschreven heeft!

Vivian | Vivian’s vocabulaire
Een 22-jarige dame en docent Nederlands in wording. Vivian is net zoals ik chronisch ziek, maar zij laat net even wat duidelijker zien dat het leven met een ziekte niet betekend dat je niet kan genieten. Grenzen zijn er, maar het ligt er aan hoe je er mee omgaat. Ik beschrijf haar blog dan ook als een feelgood-blog. Zij laat zien dat er zoveel in het leven te genieten valt, maar dat zonder haar beperkingen te onder- of overschatten. Ze schrijft dan ook echt over van alles. Haar opleiding, haar ziektes, wat haar bezig houdt en waar ze van geniet. Haar blog is persoonlijk en dat lees je dan ook overal in terug.

Monique | Moonoloog
Moeder van twee kinderen. Dat is het eerste wat bij mij te binnen schiet op het moment dat ik aan haar blog denk. Er verschijnen meerdere dagen per week een blog over haar kinderen. Want dat er een hoop gebeurd in het leven met kinderen dat is wel duidelijk. Maar er verschijnen ook af en toe wat andere stukjes op haar blog, over haar studie of andere interesses. Maar er zit altijd een persoonlijke tint aan. Dat maakt haar blog zo leuk, ze laat zien we ze is en ook van haar kinderen zie je karaktereigenschappen op haar blog. Een leuk gezin die niet stilzitten, maar ook geen gekke dingen doen voor bezoekers!

Dagmar | By Dagmar Valerie
Een moeder in wording. Ik volg haar nu toch al wat jaartjes en het is leuk om te zien hoe haar leven veranderd. Ook heeft ze een boek geschreven (Lievermetlef) waarin ze eigenlijk probeert je te stimuleren om te doen. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal. Haar blog is een verlengde van haar boek. Want Dagmar staat betekend (bij mij) als een positieve vrouw met een realistische kijk op het leven. Ze laat zien dat haar ziekte haar niet in de weg hoeft te staan om ergens te komen. Als je haar blog leest dan denk je niet in eerste instantie dat ze ziek is. Dat maakt haar blog zo mooi, ze laat duidelijk zien dat er meer in het leven is.

Lisanne | Lisanneleeft
Een jonge vrouw met lyme. Maar Lisanne is veel meer dan dat. Ze is een vrouw die positief in het leven probeert te staan. Ze laat zien dat het leven met een ziekte meer is dan de ziekte. Er zijn tijden dat de lyme haar flink onder de duim heeft, maar ze slaat terug. Soms zelfs onverwachts. Het lukt haar door de lyme niet meer om dagelijks te bloggen, maar de blogs die ze schrijft zijn lichtpuntjes. Het gebeurd met enthousiasme en dat vindt je terug in haar artikelen. Toch laat ze ook zien wie ze is en wat de lyme met haar doet. Ze laat niet alleen de mooie kant zien, maar ook de verdrietige kant en dat maakt haar een mooi mens.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter