30 day blog challenge NL – mijn (t)huis

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het zes artikel van de 30 day blog challenge NL.

Ik woon nog bij mijn ouders waardoor ik niet kan zeggen dat het mijn huis is. De ligging is prima en we hebben prima buren, maar het is niet mijn huis. Het huis is voor mij heel onpraktisch en dat zal ook niet (meer) veranderen. Toch woon ik hier prima zolang ik nog thuis (moet) wonen, waarschijnlijk ga ik het eerste kwartaal van 2019 het huis uit. Dus ik moet nog een tijdje roeien met de riemen die ik heb, het is mij al zoveel jaar gelukt dat het de laatste maanden ook nog wel moet lukken. Ik red mij ondertussen in dit niet aangepaste/praktische huis, na zoveel jaar opstaan en vallen.

In het huis van mijn ouders heb ik wel een eigen plek, mijn zolderkamer. Al moet ik wel zeggen dat deze ondertussen niet meer naar mijn smaak is ingericht. Ik ben op mijn achtste op de zolder terecht gekomen en heb in het jaar daarna allerlei nieuwe meubels gekregen. Deze meubels heb ik zelf (met behulp van mijn ouders) mogen uitzoeken. Hoewel ik het nog steeds heel mooi hout vind en vooral blij ben dat ik toen der tijd besloten heb een hoger bed te nemen (seniorenhoogte) is het ondertussen niet helemaal meer mijn smaak. Dat hoort bij het ouder worden lijkt mij.

Maar ik wil het niet veranderen omdat ik weet dat ik het huis uitga. Ik kan nu nog niet vertellen hoe groot mijn huis precies wordt (dat ligt aan het type huis) en daarnaast moet ik zoveel hebben dat ik niet weet of ik wel geld heb voor een nieuw bureau en/of bed. Ik moet eerst alle andere spullen aanschaffen en daarna beslissen wat ik met deze meubels doe. Ik laat het daarom staan en neem het zelfs in uiterste nood mee naar mijn eigen huis. Of dat echt nodig is zal de tijd moeten uitwijzen, maar het is in ieder geval een mogelijkheid die ik (noodgedwongen) openhoud op dit moment.

Ik weet al heel lang welke kleuren straks in mijn huis terug gaan komen, grijs en blauw. Ik vind dat een prachtige combinatie en wil daar dan ook mijn meubels en accessoires op aanpassen (voor zover dat kan). Ik heb een uiteenlopende stijl. Het enige wat er een beetje is terug komt is landelijk, maar ook wel Toscaans, dat vakantiegevoel. Ik merk wel dat ik een dure smaak heb en zal met mijn Ikea-budget best wel wat moeite moeten doen om mijn stijl echt goed door te voeren. Reken op veel hout dan zit je bij mij al heel erg goed, dat hebben de stijlen dan ook echt gemeen.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter