30 day blog challenge NL – mijn eerste baantje(s)

geplaatst in: Challenges en tags, Mijn leven | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het zes artikel van de 30 day blog challenge NL.

Ik heb nooit echt een baantje gehad. Tenminste dat is niet helemaal waar, maar het is bij mij niet helemaal gegaan zoals bij andere jongeren. Ik heb nooit in een supermarkt of in een winkel gewerkt. Ik had het graag gedaan maar ik had daar niet echt de energie voor. Ik had al mijn energie nodig voor school. Ik ben niet voor niets een deel afgekeurd. Toch deed het wel eens pijn als ik vrienden tegenkwam in winkels aan het werk en ik had nog niet eens een inkomen (Wajong is vanaf 18), maar dat was niet anders en heel lang heb ik daar eigenlijk nooit echt bij stil gestaan. Ik kon het toch niet veranderen.

Mijn eerste werkervaring was dan ook pas toen ik stage ging lopen. Ik vond het doodeng, maar wat was dat een ervaring. Ik ben nog steeds heel blij dat ik de kans heb gekregen om de sfeer te ervaren die op een werkvloer heerst. Helaas kon ik op mijn eerste stageplaats niet blijven omdat ik mijn VCA (iets met veiligheid) niet gehaald had. Daarnaast was het niet helemaal het werk wat ik wou gaan doen. Ik wou meer richting de administratie en dit was inkoop. Toch heb ik daar een fantastische tijd gehad en ik voelde me echt onderdeel van het team. Het was een hele leerzame ervaring.

Mijn tweede stage was wel op de administratie, qua werkzaamheden sloot dat een stuk beter aan. Ik wist op dat moment zeker dat ik daarin verder wou. Ik ben binnen dat bedrijf een hele tijd blijven hangen, 2,5 jaar voor stage en wat heb ik het daar naar mijn zin gehad. Ik was ondertussen een stuk ouder dan dat ik was ten tijde van mijn eerste stage, maar op een bepaalde manier voelde ik me nog steeds heel onervaren op de werkvloer. Ik ben op deze stageplaats ook nog een tijdje blijven hangen na mijn stage. Het was maar een zomervakantie lang, maar het was leuk en heel leerzaam.

Deze ervaring was in september 2013 afgelopen. Ik heb daarna nooit meer gewerkt. Ik heb nog een tijd geprobeerd te studeren, maar ook dat wou niet helemaal lukken. Pas het laatste halfjaar kriebelt het om weer aan de slag te gaan. Ik weet nog niet of het slim is, maar ik ga binnenkort eens praten met het UWV en daarna zien we wel weer verder. Ik hoop dat het mij gaat lukken om weer aan de slag te gaan, maar wel op een manier die verantwoord is want anders zal ik waarschijnlijk heel snel weer thuis komen te zitten. Daar heb ik niet heel veel behoeften aan, het moet goed gebeuren.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter