30 day blog challenge NL – favoriete kinderboek

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het zes artikel van de 30 day blog challenge NL.

Ik was als kind zijnde al heel erg gek op lezen en dan bedoel ik echt heel erg gek. Ik lag soms tot diep in de nacht te lezen als ik de kans kreeg. Het gebeurde met regelmaat dat ik wakker werd met een boek onder mijn hoofd of dat mijn ouders de volgende ochtend zeiden dat ze mijn boek onder mijn hoofd vandaan gehaald hadden. Ik las alles wat los en vast zat. Oké, dat is niet helemaal waar. Ik moe(s)t niets hebben van de thrillers, als ik ergens niet gelukkig van word is dat het wel. Ik heb daar in het verleden echt nachtmerries van gekregen, dus daar ben ik mee gestopt. Maar verder vind ik het heerlijk.

Ik had een paar schrijfsters waar ik helemaal weg van was. Ik begon met de serie Cindy van Erna Gianotten. Deze boeken heb ik ook helemaal kapot gelezen. Heerlijk vond ik het om daar mee in slaap te vallen. Er gebeurde geen spannende dingen in die boeken en de lichte spanning die in de boeken zat kon ik wel aan. Maar op een gegeven moment vond ik mezelf iets te oud worden voor Cindy en haar belevenissen. Toch heb ik het daarna nog wel een paar keer gelezen.

Ik was ondertussen helemaal gek van paarden en al snel had ik de serie Heartland van Lauren Brooke ontdekt. Mijn nieuwe favoriete serie om bij in slaap te vallen, of juist bij wakker te blijven. In de jaren erna heb ik die boeken versleten, ik heb een groot deel van de serie in mijn kast staan. Ik vond mezelf op een gegeven moment iets te oud worden waardoor de laatste boeken van de serie niet in mijn kast staan. Helemaal geen probleem, maar soms vraag ik me wel eens af hoe het afgelopen is met Amy en haar familie en vrienden. Misschien dat ik ooit de tv-serie kan gaan kijken, lijkt me ook wel leuk.

In de laatste jaren van mijn jeugd werden de boeken der boeken uitgebracht. Harry Potter. Ik heb die boeken nog vaker gelezen dan de Cindy-serie. Ik lees ze zelfs nu nog af en toe. Al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig geen nieuwe dingen meer ontdek, zoals je vaak wel hebt als je een boek voor de tweede of derde keer lees. Toch blijft het magisch om die boeken te lezen en soms vraag ik me nog steeds af of dit niet gewoon de waarheid is. Al ben ik dan wel teleurgesteld dat ik maar een gewone ”dreuzel” ben en geen tovenaar. Dat is iets wat ik nog steeds moet verwerken, maar of dat gaat lukken!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter