30 day blog challenge NL – naam van mijn blog

geplaatst in: Challenges en tags | 0

Er is weer een challenge gaande in blogland. Deze keer is die bedacht door Maris van Hare Maristeit Ik kwam hem tegen op de blog van Monique en besloot om hem ook te gaan doen. Jaren terug heb ik al eerder zo’n challenge gedaan en dat vond ik best leuk om te doen. Omdat deze challenge hele andere onderwerpen heeft dan de challenge van jaren terug, denk ik dat het ook in die vorm leuk kan zijn om hem te doen. Zo leren jullie mij misschien toch nog iets beter kennen, dan dat jullie nu doen. Vandaag het eerste artikel van de 30 day blog challenge NL.

Een nieuwe naam
De naam van mijn blog is in augustus 2016 veranderd. Ik blogde hiervoor op het domein AnnikaKorving.nl. Door meerdere redenen heb ik moeten besluiten om niet meer verder te bloggen op dat domein. Maar stoppen met bloggen was geen optie, want het is te leuk, dus besloot ik dat ik een nieuwe domeinnaam moest verzinnen. Nadat er een hele boel namen door mijn hoofd geschoten waren kwam opeens het idee op om iets met dagboek en mijn voornaam te doen. Ik was op dat moment er nog niet uit in welke volgorde, maar daar was ik al snel uit. Het werd HetdagboekvanAnnika.nl (alleen dan in kleine lettertjes).

Mijn dagboek
Maar waarom HetdagboekvanAnnika.nl? Heel simpel, mijn blog is eigenlijk mijn dagboek. Ik schrijf over een hele boel onderwerpen in mijn leven en jullie krijgen daardoor een heel mooi inkijkje in mijn leven. Het ene moment heb ik het over een arts bezoek, het volgende moment over een onderwerp dat mij bezig houd en weer het volgende moment heb ik het over een mooi boek of een mooie film. Het is zo divers dat het dagboek van Annika gewoon het beste omschrijft waar mijn blog over gaat. Daarnaast kan ik op die manier nog makkelijk een onderwerp toevoegen of verwijderen zonder dat mijn naam niet meer van toepassing is.

Opschrijven
Want mijn leven veranderd heel veel, toen ik begon met bloggen had ik nooit verwacht dat ik ooit in de GGZ terecht zou komen. Op dat moment was ik heel erg tegen een psycholoog, tegen hulp krijgen en kijk nu. Ik heb een observatieperiode van een maand achter de rug en ben een hele boel diagnoses rijker en ik ben er nog lang niet. Er gaat nog een hoop gebeuren in mijn leven en ik vind het fijn om het op te schrijven zodat ik het later nog een keer terug kan lezen, want ik kan echt niet altijd onthouden wat er gezegd is of mij blijven voelen hoe ik me op dat moment voelde. Dat is gewoon geen optie.

Meelezen
Mensen kunnen meelezen als ze het willen, ik hoef niet meer honderd keer te vertellen wat er gebeurd is, ik kan mensen de link naar mijn website geven en zij kunnen het lezen wanneer het hun uitkomt. Ze kunnen reageren als ze dat willen, maar dat hoeft helemaal niet. Het gebeurd ook niet vaak dat mensen reageren waardoor het soms echt voelt als een dagboek. Mijn dagboek. Mijn eigen plekje op het internet. Dus deze naam past gewoon heel goed bij mijn persoonlijke blog, het blijft mijn plek op het internet waar ik mijn verhaal kwijt kan, waar ik mijn mening kan vormen en waar ik mijn mening kan geven.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter