Een wheeldrive of een light drive?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Al een paar maanden baal ik behoorlijk van mijn rolstoel. Het is op zich een prima rolstoel, maar als ik er lang in moet zitten dan heb ik best last van mijn rug en benen en ik kan zelf ook bijna niet rijden. Zeker buiten niet. Tijdens het surfen op internet kwam ik een rolstoel tegen die nog wel onder de categorie handbewogen viel, maar wel elektrische ondersteuning heeft. Maar kan dat wel op mijn rolstoel, heb ik er überhaupt wel wat aan en gaat de gemeente hier niet moeilijk over doen? Niemand kon mij die antwoorden geven en ik bleef dan ook best wel een tijd met deze rolstoel in mijn gedachten rondlopen.

cerebrale-parese-hulpmiddelen

Supportbeurs
Op de supportbeurs kwam ik de stand Quickie tegen. Het merk rolstoel dat ik op dit moment in bezit heb en waar ik op zich tevreden over ben. Ik besloot om eens te vragen of zij wisten of de wheeldrive (ondersteuning op de wielen) ook met een ergogrip (een bescherming tussen de hoepel en het wiel, zodat je niet met je vingers er tussen kan komen) kon. Daar konden ze mij op de beurs geen antwoord op geven, maar omdat ze mij wel dat antwoord wel wouden geven kreeg ik een mailadres en de vraag of ik mijn vraag naar hun wou mailen. Helemaal prima. Een paar dagen nadat de beurs afgelopen was besloot ik hun eens te mailen.

Antwoord
Ik kreeg geen bevestiging van mijn mail en het antwoord bleef ook maar uit en uit. Na een week besloot ik contact te zoeken via Facebook. Toen ging het opeens snel, de volgende dag kreeg ik te horen dat ze mijn mail ontvangen hadden, maar dat ze het antwoord nog niet hadden en dat de afdeling productie er mee aan de slag was. Ze beloofde me deze week nog terug te mailen. Een paar dagen later had ik inderdaad antwoord, de ergogrip is niet in combinatie met de wheeldrive te gebruiken, maar ze hebben wel een ander soort bescherming. Ik snapte er niet heel veel van, maar ik besloot dat mijn rolstoelleverancier het wel zou snappen.

Afkeuren
Omdat mijn rolstoelleverancier mijn rolstoel eerst moest afkeuren voordat de gemeente een nieuwe rolstoel toe zou kennen, moest ik contact opnemen met mijn rolstoelleverancier in de hoop dat zij het met mij eens zouden zijn over de wheeldrive. Al snel nadat ik contact gezocht had werd ik teruggebeld door ze om een afspraak te maken. Ze zouden iemand sturen die kon beoordelen of mijn rolstoel inderdaad niet voldeed aan wat ik met mijn rolstoel moest kunnen en wat zij voor mij konden betekenen. Ik kon op dat moment even niets anders dan hopen dat die gene het met mij eens was over mijn rolstoel en dat zij ook zou aanraden dat er een andere rolstoel komt.

Zelfstandiger
Een week later stond iemand op de stoep om naar mijn rolstoel te kijken. Ze vroeg wat ik van mijn rolstoel verwachtte en waarom deze rolstoel niet (meer) aan mijn verwachtingen voldeed. Ik legde uit dat ik nu langzaam aan zelfstandiger aan het worden ben en dat ik niet zelfstandig met deze rolstoel ergens naar toe kan. Want ik houd het rijden gewoon niet lang vol en ben helemaal versleten van het zitten in de stoel. Zij vond dat zij als leverancier een fout hadden gemaakt om mij deze rolstoel te geven, want hij past helemaal niet bij mijn leeftijd en behoeften. Maar zij twijfelde wel of de wheeldrive wel geschikt zou zijn voor mij, want zou ik dat wel volhouden?

Gemeente
Zij raadde een light drive aan (een handbewogen rolstoel met joystick). Maar het zou dan wel een rolstoel worden met een vast frame, want dat past nou eenmaal beter bij mijn leeftijd. Ik twijfelde of dat nog wel in mijn auto zou passen, maar dat veegde ze meteen van tafel, want hij past zelfs in een Smart en als ik een tillift heb dan moest dat geen probleem zijn. Prima, jullie zullen het wel weten, maar ik had ergens wel mijn twijfels. Zij zou de gemeente contacteren en dan zouden zij het verder afhandelen, want als ik en vast frame rolstoel krijg dan moet ik ook naar een andere leverancier omdat deze leverancier geen contact heeft met de gemeente.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter