Update begeleid wonen

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Ruim drie weken terug schreef ik een blog over dat het bij mij begonnen was met kriebelen om het huis uit te gaan. Ik was er toen net achter dat de organisatie waar mijn zus bij woont ook woningen aanbiedt voor mensen met een lichamelijk beperking. Omdat er niet heel veel is in deze omgeving was ik heel erg blij dat ik een organisatie gevonden had die dit soort woningen aanbiedt. Ik had die organisatie toen net een mail gestuurd voor meer informatie, omdat ik wou weten of ik wel in hun doelgroep paste.

Bron: www.google.com

Eerst kijken
Aan het einde van die week kreeg ik een mail terug met een excuus dat het zo lang geduurd had voordat ik antwoord had. Er stond iets meer informatie in over het wonen met een lichamelijke beperking bij hun organisatie. Ze vroegen meteen om mijn gegevens en welke handicap ik heb. Mijn ouders vonden het een beetje overdreven. Ik besloot om eerst te vragen of ik een keer kon komen kijken op een locatie voordat ik meteen al mijn gegevens door zou geven. Want het voelde gewoon niet goed om dat meteen te geven.

Pas in mei
Gelukkig bleek dat te kunnen, ik moest aangeven waar ik wou kijken en dat zou zij het gaan regelen. Ik bleek op een locatie te willen kijken die pas aanstaande mei opengaat. Het is dus nog niet mogelijk om op die locatie te gaan kijken. Wel wou ze mijn gegevens doorgeven aan het locatiehoofd van die organisatie en dan zou die wel contact met mij opnemen op het moment dat het mogelijk was om op die locatie te gaan kijken. Ik moet dus nog heel even geduld hebben voordat ik weet of ik echt bij deze organisatie terecht kan.

Even wachten
Misschien is het ook maar beter om nog even te wachten. Want ik zit nu nog met school en kan op het moment toch wat moeilijker door de weeks ergens gaan kijken. In mei ben ik bijna klaar met school en als dan blijkt dat die organisatie toch niet bij mij past dan kan ik daarna makkelijker verder zoeken. Blijken ze toch wel bij mij te passen dan heb ik dan wat meer tijd om alle aanvragen te doen. Want ik heb op dit moment nog helemaal geen recht op een woning bij hun omdat ik nog niet de juiste indicatie heb op bij hun te mogen wonen.

Indicatie
Ik ga binnenkort wel aan de slag om de juiste indicatie te krijgen, want dat kan ook nog wel even duren. Daarnaast heb ik helemaal geen idee hoe ik deze het beste kan aanvragen, dus ik wil daar hulp bij van een andere organisatie. Het duurt alleen heel even voordat zij mij kunnen helpen met het aanvragen van de juiste indicatie. Ik wacht nou op een afspraak met hun en dan kunnen we samen al wel aan de slag om de juiste indicatie te krijgen. Mocht ik dan bij hun willen wonen dan zijn we in ieder geval al wel bezig met de juiste indicatie.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter