Het uitproberen van de smartdrive

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Zo’n twee weken geleden was mijn nieuwe rolstoelleverancier hier om te praten over een nieuwe rolstoel en over een ondersteuning op die nieuwe rolstoel. De leverancier vond de voorgestelde ondersteuningen geen goed plan omdat deze niet aan mijn eisen voldoen. Hij kwam met een ander soort ondersteuning aanzetten, een smartdrive. Ook bespraken we welke rolstoel het beste bij mijn situatie zou passen. Maar voordat de offerte naar de gemeente kon worden verstuurd moest ik eerst de smartdrive uitproberen. Want het kon nog steeds zo zijn dat deze niet geschikt was voor mij.

Bron: www.google.nl

Naar de leverancier
Ik kreeg te horen dat ik het beste even naar de leverancier van de smartdrive toe kon gaan om het uit te proberen. Want dan zou ik hem veel sneller uit kunnen proberen dan als zij aan huis zouden komen. Afgelopen woensdag vertrokken mijn moeder en ik naar de leverancier. We waren mooi op tijd, maar moesten nog even wachten totdat de persoon waar wij een afspraak mee hadden klaar was met zijn vorige afspraak. Dat bleek toch langer te gaan duren dan dat ze verwacht hadden dus een collega nam het zolang voor hem waar. De spullen (smartdrive en testrolstoel) werden gepakt en we kregen wat uitleg.

Oefenen
De smartdrive moet achter op de stang bevestigt worden. Ik mocht het meteen uittesten, want ik moet het straks wel zelf kunnen op het moment dat ik met mijn rolstoel wegga. Ik kreeg hem in handen en moest meteen beken dat het apparaat behoorlijk zwaar was om vast te houden. Zo zwaar dat ik echt even moeite had om hem op de stang te bevestigen. Maar na even stoeien kreeg ik het voor elkaar om hem er aan te hangen. Ik besefte meteen dat ik daar wel op mag gaan oefenen voordat ik alleen wegga met mijn rolstoel. Want anders dan zou het wel eens kunnen dat het niet gaat lukken en dan sta ik daar.

Buiten
Nadat die er op zat mocht ik in de stoel plaats nemen en gingen we hem uitproberen. Buiten. Ik had al moeite om buiten te komen. In mijn huidige rolstoel lukt het mij niet om zelfstandig stoepjes of drempeltjes te nemen en op deze testrolstoel zaten geen kiepwieltjes, dus ik vond het niet verstandig om het te proberen. Eenmaal buiten had ik de slag vrij snel te pakken, het was alleen lastig dat de straat afliep en dat er best wel wat auto’s langs moesten. Hij zei van te voren nog zo dood leuk, het is een rustige straat amper auto’s. Maar ik denk wel dat ik iets aan de smartdrive kan hebben. Ik moet alleen even oefenen.

Negen weken
Ik besloot om die middag nog mijn rolstoelleverancier te bellen met de mededeling dat ik graag een smartdrive krijg. Gisteren is hij langs geweest om de maten te meten en te overleggen over welke rolstoel het nou echt gaat worden, want ik had nog al wat eisen. (Vouwframe rolstoel met smartdrive). Hij gaat nu een offerte vragen bij de leverancier van de smartdrive en daarna gaat het naar de gemeente en zodra zij akkoord gaan wordt de rolstoel en smartdrive besteld. Hij verwacht dat het nu ongeveer negen weken gaat duren voordat de rolstoel geleverd wordt. De smartdrive moet ik er dan nog later op laten zetten.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter