Sport MEE Rotterdam

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Een paar weken geleden besloot ik contact op te nemen met Sport MEE Rotterdam. Ik wil namelijk graag weer gaan sporten en het lukt mij niet om een goede sport te vinden. Ik merk dat ik ook niet zo goed uit het aanbod kom. Wat is er nou precies voor gehandicapten? Waar bevinden deze sportlocaties zich? Toen ik op de website van Sport MEE Rotterdam terecht kwam besloot ik om bij hun aan te kloppen. Zij zouden toch wel een goed beeld hebben van wat er wel en niet is en waar dat precies is?

Spijt
Het begon bij mij te kriebelen toen ik zag dat mijn vrienden weer gingen skiën. Ik had de afgelopen jaren niet meegekund vanwege een operatie en omdat we van de ene organisatie naar de andere organisatie moesten overstappen vond ik het allemaal een beetje spannend. Ik wist niet of ik dat wel durfde. Maar toen ik de foto’s voorbij zag komen sloeg de spijt toe en wist ik dat ik me toch wel wou inschrijven voor dat jaar erop. Maar hoe zou ik gaan skiën staand of zittend? Wat leek mij beter voor mijn lichaam?

Kletsen
Na een paar weken wachten werd ik gebeld. Helaas net tijdens een lesuur, gelukkig kon ze me tijdens mijn pauze terugbellen en hebben we een hele tijd zitten kletsen. We besloten om een afspraak te plannen. Zo konden we rustig verder kletsen en had zij al wat voor werk kunnen doen. Dat leek mij een prima idee. Ongeveer een week later zat ze bij mij op de bank. Wat bleek zij was verbonden met de vereniging waar mijn vrienden bij skiën. Zij kon mij dus vanuit de begeleiderskant vertellen hoe de reizen in elkaar zitten.

WintersportFundag
We kwamen al snel tot de conclusie dat skiën in Nederland niet zo haalbaar doel was. Maar ze begreep wel dat ik twijfelde over wat voor mijn lichaam het beste was. Ze vertelde dat er elk jaar in mei een WintersportFundag georganiseerd wordt. Dan kunnen we uitproberen of het zitskiën echt iets voor mij is. Dat leek mij een goed plan. Ze zou in de gaten houden wanneer de inschrijving mogelijk is en mij dan de link doorsturen. Maar dan zaten we nog met een sport voor hier in Nederland.

Uitzoeken
Ik gaf aan dat ik een beetje klaar ben met zwemmen. Ik vind het leuk, maar hoe het hier op het dorp georganiseerd word vind ik toch niet zo fijn. We hebben een tijdje zitten kletsen over wat ik dan wel leuk vind en we kwamen uit op zitvolleybal en nog een paar andere sporten. Ze gaat voor mij uitzoeken wat er allemaal te doen is in de omgeving en dan kunnen we daar vandaan een keuze maken over wat geschikt voor mij. Dat lijkt mij een goed plan, dus misschien sport ik over een paar weken.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter