Onverwachts geen fysio meer

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Eind november schreef ik een update over mijn rug. Ik liep toen alweer zoveel weken bij de fysio en ik merkte dat ik er eigenlijk alweer klaar mee was. Ik vond het verschrikkelijk, maar vond het ook niet verstandig om zomaar te stoppen. Mijn fysio vond het verstandig om er mee door te gaan, want mijn rug was nog niet helemaal genezen. Hoewel ze daar gelijk in had waren de klachten verdwenen en vond ik het niet meer zo nodig om naar de fysio te gaan. Toch ging ik elke week braaf naar haar toe en elke week hoopte ik dat ze zou zeggen ”dit was de laatste keer, tot ziens.”

Bron: www.google.nl

Onderhoud of … 
Maar dat gebeurde niet en ik bleef braaf komen. Wel merkte ik dat er andere klachten bij kwamen en hoewel ik deze elke keer weer netjes melden bij de fysio werd er niet heel veel mee gedaan. Ze probeerde hooguit de oefening lichter te maken maar we pakte niet de oorzaak aan. Ik merkte dat ik me daar aan ergerde en dat ik daarom nog minder graag kwam. Maar ik wou ook groen licht hebben van haar voordat ik zou stoppen. Wel begon ik steeds vaker te merken dat ze het over ”onderhoud” had dan over echt behandelen. Maar hoe ik dat precies moest zien dat weet ik eigenlijk nog steeds niet helemaal.

Financieel 
Het werd december en de Kerst kwam steeds dichterbij, we hadden nog twee weken te gaan en opeens werd haar plan mij duidelijk. Ze wou inderdaad dat ik fysio bleef volgen als onderhoud voor mijn lichaam. Omdat de wet zo is dat er eerst twintig behandelingen betaald moeten worden voordat je onder de chronisch zieke valt moesten we wel even kijken hoe we dat financieel gingen aanpakken. Ik ben namelijk maar voor negen behandelingen per jaar verzekerd. Omdat het twee weken voor het einde van het jaar was raadde ze mij aan om de laatste vier behandelingen nog te volgen.

Geen fysiotherapie 
We plande de laatste vier afspraken meteen in. Maar de maandag van de eerste van de vier ging mijn telefoon, mijn fysiotherapeute was ziek en omdat er nog andere afspraken gepland stonden had ik geen recht op een vervanger. Ik vond het helemaal best want ik was op dat moment zelf ook ziek. We zouden het donderdag wel weer verder zien, maar ook donderdags ging mijn telefoon en kreeg ik te horen ”tot maandag.” Ik begon wel na te denken of ik dan nog wel verder wou met fysio in 2018, want het ging betekenen dat ik nog lang niet bij de 20 zou zijn voordat het nieuwe jaar begon.

Ik stop! 
Toen die week erop op maandag weer mijn telefoon ging wist ik het al, geen fysio. Maar ze zou er donderdag echt zijn. Helaas ging woensdagmiddag al mijn telefoon, ze zou er niet zijn. Opeens had ik recht op een vervanger. Nou laat maar we stoppen want ik had dit jaar zoveel behandelingen zelf moeten betalen voordat we aan de 20 zaten dat ik dat niet zag zitten. Want als ik nu mijn 9 behandelingen zou ”verspillen” aan onderhoud dan had ik geen behandelingen meer op het moment dat ik echt de fysio nodig had omdat er iets aan de hand was. Ik kom wel als het nodig is!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter