Linkerhand overbelast?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Al dagen doet mijn linkerhand enorm veel pijn. In eerste instantie gaf ik daar niet heel veel aandacht aan. Achteraf gezien stom, maar op dat moment dacht ik echt dat het wel over zou gaan. Ik had er nooit aan gedacht dat ik misschien teveel gedaan zou kunnen hebben met mijn hand. Dat terwijl ik toch al vaker mijn hand overbelast heb gehad. Er had dus een belletje kunnen gaan rinkelen, maar dat is niet gebeurd en nou zit ik met de gevolgen en die zijn niet mild. Want het doet echt heel veel zeer, een zware spierpijn is er niets bij. Ik ben de komende tijd wel zoet. 

Afhankelijk
Het probleem is dat ik bijna alles met mijn linkerhand moet doen. Ik kan gewoon niet zonder die hand. Als ik ook maar iets wil doen dan zet ik mijn linkerhand in. Het enige waar ik mijn linkerhand niet voor nodig heb is televisie kijken (nadat de televisie aanstaat). Maar verder kan ik geen activiteit bedenken dat ik mijn hand niet nodig heb. Mijn rechterhand ondersteunt wel, maar deze kan de meeste activiteiten niet overnemen. Want dan gaat het mis. Een kleurplaat kleuren gaat buiten de lijntjes en een glas drinken zou op de grond liggen. Ik ben echt enorm afhankelijk van mijn linkerhand om iets te doen.

Keuzes
Doordat ik zo afhankelijk ben van mijn linkerhand is deze sneller overbelast en duurt het overgaan van een overbelasting langer. Langer kan staan voor veel langer. Het duurt soms weken voordat ik weer pijnvrij ben. Het ligt eraan hoeveel ik met mijn linkerhand doe. Ik moet op dit moment echt nadenken over wat het belangrijkste is. Ga ik een ochtend kleuren of ga ik de troep opruimen die ik eigenlijk die middag van plan was om op te ruimen. Want dat op het moment niet beiden kan is een belangrijk gegeven. Ik moet kiezen tussen belastende activiteiten en de verkeerde keuze zorgt voor vertraging in het genezingsproces.

Bloggen
De laatste maanden ben ik heel veel achter de computer gekropen om er voor te zorgen dat mijn blogachterstand niet groter werd. Iets waar ik absoluut geen spijt van heb, sterker nog ik ben juist trots op het resultaat wat ik bereikt heb. Ik haal veel plezier uit het bloggen en dat zorgt ervoor dat ik het liefst uren met mijn blog bezig ben. Maar de laatste dagen doet het te veel pijn om echt te bloggen. Ik schrijf dit bericht al in drie stappen en dan ben ik nog niet klaar. De pijn in mijn duim is niet te harden. Ik moet dus accepteren dat typen iets is wat heel veel pijn doet en waar ik keuzes in zal moeten maken.

Rust
Ik vind dat heel lastig want ik ben eigenlijk de hele dag wel bezig. Is het niet met bloggen, dan is het wel met kleuren, boeken lezen en dat soort dingen. Ik kan weinig activiteiten bedenken waar ik mijn hand niet bij nodig heb. Ik moet in ieder geval een activiteit vinden waarbij ik mijn linkerhand een stuk minder nodig heb. Iets wat wel moet lukken, het zal alleen even opletten zijn. Ik hoop dat ik snel van de pijn af ben en weer volop kan bloggen. Vergeef me dus alsjeblief als het mij niet lukt om elke dag een blog online te hebben. Ik doe mijn best, maar mijn linkerhand moet langer mee dan een paar dagen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter