Is het nog nodig?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Ik sta bijna anderhalf jaar onder bewindvoering en mentorschap. Iets wat mij een hoop opgeleverd heeft, maar soms ook iets gekost. Ik heb er geen spijt van, maar er zijn momenten geweest dat ik het vervloekt heb. Ik baal nog steeds dat de staat mij gedwongen heeft om deze stap te moeten zetten omdat ze de zorg veels te ingewikkeld hebben gemaakt. Ik had graag de regie helemaal gehad. Maar organisaties als het SVB deden zo moeilijk dat ik niet anders kon besluiten dat me onder bewindvoering te laten zetten. Maar is het nog wel echt nodig dit besluit?

Bron: www.google.nl

Ontmoedigen
Aan de ene kant zeg ik nee, maar aan de andere kant zeg ik ja. Het is tegenwoordig een stuk rustiger, er worden niet zomaar meer dingen veranderd. Maar aan de andere kant is de zorg nog steeds heel ingewikkeld. Ik moet heel vaak van alles uitzoeken en dan nog begrijp ik niet alles. Natuurlijk is dat laatste niet het ergste. Want er zijn genoeg mensen die mij willen helpen en die dat ook echt doen. Maar aan de andere kant is het gewoon vervelend dat ik het zelf niet meer begrijp. Soms heb ik het gevoel dat de staat het expres ingewikkeld heeft gemaakt, want ze willen ons heel zwaar ontmoedigen, wat niet gaat lukken.

SVB
Ik denk dat ik op dit moment nog teveel hulp nodig heb om het echt goed te snappen. Ik doe al steeds meer en alleen het SVB laat ik nog links liggen omdat ze zelfs beweren dat ze tegen mij niets meer mogen zeggen, terwijl ik alleen maar onder bewindvoering sta en ik nog steeds zeggenschap heb. Op een gegeven moment wil ik die discussie ook met ze aangaan, net zoals dat ik het storend vind dat opeens alle post naar mijn ouders gaat net alsof ik dom ben en niets meer kan. Ze beseffen niet dat ze met hun huidige beleid er voor zorgen dat ze mensen een minderwaardigheidsgevoel geven. Dit helpt niet.

Straks
Zodra ik het huis uit ben en dat allemaal geregeld is en het goed gaat wil ik dan ook gaan kijken of ik bij de rechter kan vragen om mij niet meer onder bewindvoering en mentorschap te laten staan. Want het is eigenlijk te zot voor woorden dat organisaties je hier toe dwingen. Ik ben wat langzamer en ik heb soms hulp nodig, maar ik ben niet dom. Ik denk dat ik hier nog een hoop in kan leren en dat als iedereen mij de tijd geeft om het te leren dan kom ik er wel. Dat is dan ook zeker een puntje waar ik wat mee wil doen. Ik doe het nu al steeds vaker zelf en soms moet ik alleen nog even met mijn ouders overleggen.

Overheid
Ik hoop dat de overheid wakker wordt en gaat beseffen wat ze mensen hebben aangedaan met deze achterlijke regels. Ze hebben er niet voor gezorgd dat mensen minder fraude plegen, maar door de wirwar aan regels hebben ze er voor gezorgd dat mensen het verkeerd aanvragen. Mensen krijgen minder hulp, maar moeten wel langer thuis blijven wonen. Ik laat me door de overheid niet ontmoedigen. Sterker nog het zorgt er voor dat ik nog harder wil gaan vechten. Want de overheid pakt mijn stem niet af. De overheid zorgt er alleen maar voor dat ik nog harder ben gaan schreeuwen om de juiste hulp!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter