Ik krijg (alweer) een nieuwe rolstoel

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Ik had al weken geleden samen met mijn fysiotherapeut en ergotherapeut naar mijn rolstoel gekeken. We kwamen tot de conclusie dat die niet helemaal goed zat. Ik had veel last van mijn rug en ik kon er ook niet goed mee rijden. We besloten om samen eens te kijken wat nou een betere optie zou zijn voor mij. Want nu ik bijna op mezelf ga wonen wil ik een rolstoel waar ik zelfstandig mee naar buiten kan. De Smartdrive was dus geen optie meer. Ik voel me er niet veilig mee en dat is toch wel iets wat heel belangrijk is met een rolstoel. Wat dan?

E-fix
Na een paar testrondjes met mijn ergotherapeut kwamen we er achter dat de E-fix een beter optie is voor mij. Niet meer zelf moeten hoepelen, want dat levert ook nog eens heel veel spanning en dus pijn op in mijn schouders. Daarnaast moet ik scheef gaan zitten om te kunnen hoepelen, iets wat mijn rug ook niet echt leuk vind op de langere termijn. Dat ik vanaf het moment dat de E-fix geleverd is opeens met een pookje moet gaan sturen en het er dus gehandicapter uit ziet deerde mij totaal niet. Ik wil ontspannen in mijn rolstoel kunnen zitten en pijnvrij, ik wil niet hoeven nadenken over hoe het er uit ziet.

Wachten
Omdat de volgende stap was om samen met de rolstoelleverancier om de tafel te gaan moesten we een paar weken wachten. Want zowel mijn ergotherapeut, als de leverancier moesten tijd hebben. Gelukkig heeft de leverancier pasblokken op mijn revalidatiecentrum, dus het was ”gewoon” een kwestie van wachten totdat er tijd was. Echter bleek dat niet helemaal goed te gaan, want het was wel bij mijn ergotherapeut en bij mij bekend dat er een afspraak was maar mijn leverancier wist nergens vanaf. Hij was in het gebouw een andere afspraak staan om 14.30 u. Gelukkig kon hij daarna alsnog mij helpen.

Verkeerde rolstoel
We bespraken was er anders moest. De rolstoel is door een andere leverancier aangemeten en geleverd en daar was ook alles mee gezegd. Want tevreden was ik al vanaf het eerste moment niet. Wat er beloofd was werd niet geleverd en dat vond ik heel kwalijk. Ik heb maanden moeten zeuren om verstelbare duwhandvatten te krijgen zoals ze beloofd hadden. Daarnaast bleek dat ze me een maat te klein aangemeten hadden. Ik zit de hele tijd tegen buizen aan in mijn rug die normaal naast mijn rug horen te zitten. Ik viel nog net niet uit mijn rolstoel toen ze opnoemde wat er anders had gemoeten of had gekund.

Hoop
Omdat ik in eerste instantie niet op zijn lijst stond kon hij niet een gehele passing uitvoeren. Helemaal geen ramp, was allang blij dat ik alsnog geholpen kon worden, maar het hield wel in dat er binnenkort nog een tweede passing gepland moet worden. Dan komen de leveranciers van de rolstoel en de ondersteuning waarschijnlijk ook mee zodat we een goed beeld kunnen krijgen van wat er nodig is en wat er mogelijk is. Ik hoop dat deze leverancier mijn rolstoel wat sneller levert en een goede levert dan mijn vorige leverancier. Want ik ben ondertussen wel toe aan wat vrijheid op een veilige manier.

Facebook | Instagram | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 25 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *