Een nieuw hulpmiddel: een trippelstoel

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Het lopen gaat al maanden minder goed en met minder goed bedoel ik ook echt minder goed. Ik kan buiten steeds minder zonder rolstoel, maar binnen merk ik dat ik steeds meer moeite heb om de stukjes te lopen. Mijn benen doen pijn en ik heb steeds vaker het gevoel dat ik mijn evenwicht verlies. Ik besloot dat het op deze manier niet langer kan. In huis met mijn rolstoel is geen optie, dus dan maar een trippelstoel. Vorgie week donderdag begon mijn zoektocht en afgelopen maandag had ik hem al in huis, er zijn wel wat tranen aan vooraf gegaan, maar ik heb hem! (Voor een half jaar). 

trippelstoel

Het huis uit
Ik heb altijd gedacht dat ik hem zelf moest betalen en omdat zo’n stoel rond de € 1.000 kost zag ik dat toch nog niet zo zitten. Ik besloot dat ik hem wel zou aanschaffen op het moment dat ik het huis uit zou gaan. Misschien zelfs nog wel ietsje later dan dat, want ik weet niet of ik zo’n groot bedrag kan missen op het moment dat ik het huis uit gaat. Maar dat zou ik op dat moment bekijken, want nu vind ik het zonde. Maar toen ik vorige week een artikel las, las ik dat je zulke stoelen ook vaak via de zorgverzekering vergoed kan krijgen. Kijk daar hebben we meer aan en ik besloot om eens te informeren naar de mogelijkheden.

Ergotherapeut
Helaas kreeg ik te horen dat er een verklaring van een ergotherapeut moest komen, want zij moest bepalen welke aanpassing ik nodig had. Ik was meteen boos want ik had helemaal geen ergotherapeut en om die via mijn revalidatiecentrum te krijgen zou best wel wat tijd overheen gaan en dat vond ik zonde. Na even via Twitter met ze gekletst te hebben kreeg ik te horen dat ik helemaal niet hoefde te wachten op een ergotherapeut van mijn revalidatiecentrum, maar dat ook via een ergotherapeut in de buurt mocht lopen. Ik kreeg te horen dat het niet uit maakte welke ergotherapeut zolang ze maar een contract had met mijn zorgverzekering.

Contact
Na even zoeken via de site van mijn zorgverzekeraar zag ik dat er een op het dorp zat. Ik kon alleen nergens contactgegevens vinden, zowel niet via Google als via de site. Ik besloot om de volgende op de site te proberen. Deze zat wel in het dorp naast ons, maar ze hadden tenminste wel contactgegevens vermeld staan. Na een mail gestuurd te hebben (bellen vind ik toch nog een beetje spannend), kreeg ik de volgende dag al een reactie. Ze vroeg of ik haar even kon bellen zodat we het er over konden hebben. Met kloppend hart heb ik haar opgebeld, meteen nadat ik het mailtje las, zodat de zenuwen niet te erg werden.

Alstublieft!
Zij vroeg of ik al een trippelstoel had (nee) en waarom ik er dan een wou. Na even overleg raadde zij mij aan om via het uitleenservice een tijdje een trippelstoel te proberen. Op die manier kon ik uitproberen wat ik prettig vind en kunnen we er een met mijn nodige aanpassingen bestellen. Ik vond dat wel een goed plan en besloot meteen te infomeren. Ik kreeg te horen dat ze hem na het weekend konden leveren (afgelopen maandag). Hij werd door een heel nors persoon geleverd en deze persoon had niet eens de beleefdheid om even te wachten totdat ik beneden was om het uit te leggen. Dus morgen komt de ergo!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter