Huisarts – is er iets mis met mijn rug?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Eind oktober had ik opeens last van mijn rug, ook voelde ik tintelingen in mijn voet. Ik kon me niet herinneren dat ik een verkeerde beweging had gemaakt. Daarom dacht ik dat het wel heel snel over zou zijn. Maar dat was het na een paar dagen nog niet. Zeker omdat de tintelingen bleven besloot ik toch maar even contact te zoeken met de huisarts. Deze vond dat ik toch maar even langs moest komen. Woensdagochtend zat ik daarom bij de huisarts. Ik wist niet of ik nou bezorgd moest zijn of mezelf een aansteller moest vinden. Want ik kwam waarschijnlijk voor niets. 

Bron: www.google.nl

Hernia? 
Maar al snel bleek dat het toch wel iets serieus kon zijn. De huisarts deed wat testjes en hoewel ik vergelijkbare klachten had die op een hernia leken, leken niet al mijn klachten erop. De huisarts vond dat ik daarom eerst even fysiotherapie moest gaan volgen. Ik stond in tweestrijd met mezelf, want fysiotherapie en ik gaan niet zo goed samen. Maar ik wist ook dat de huisarts mij echt niet zou doorsturen zonder dat ik het een serieuze kans had geven. Daarnaast wou ik zo snel mogelijk van de pijn af en als dat met fysiotherapie kon dan moest het maar. Op naar de fysio dan maar.

Cerebrale Parese
Ik kon de volgende dag al terecht. Gelukkig kreeg ik iemand die verstand heeft van Cerebrale Parese (CP). Dat maakt het een stuk makkelijker. Zowel in de communicatie als in de behandeling. Na even gepraat te hebben wou ze zien hoe mijn rug in elkaar stak. De spiegel werd voor mijn neus gezet (heel confronterend) en ik moest zo recht mogelijk gaan staan. Het was meteen zichtbaar dat ik heel veel gewicht op mijn linkerbeen neem. Dit is er echt in de jaren ingeslopen. Toen werden er wat testjes gedaan om te kijken hoe bewegelijk mijn rug is. Nou niet is het juist antwoord, en niet door de pijn.

Scoliose
Ik ben echt heel stijf in mijn rug. Waarschijnlijk komt dat door een deel door mijn scoliose (verkromming in mijn wervelkolom). Veel mensen die een scoliose hebben zijn minder flexibel in hun rug volgens mijn fysiotherapeut. Ze had al snel door dat ik een typische CP’er ben. Ik geef weinig lichamelijke weerstand bij pijn en praat ook gewoon vrolijk verder. Terwijl mijn hersenen ondertussen wel au roepen. Dit geef ik alleen niet lichamelijk aan, waardoor een fysiotherapeut een verkeerd beeld kan krijgen omdat zij daar meestal op letten. Trucje van mijn lichaam, maar wel heel verkeerd.

Losser
Gelukkig was zij er om bedacht en vroeg ze met regelmaat of het zeer deed. Mijn rug is ontzettend stijf en zij denkt dat mijn zenuwen geïrriteerd zijn door alles waardoor ik deze tintelingen heb. Iets wat niet heel onlogisch klinkt. Ik moet dus duidelijk een paar weken fysio volgen om mijn rug wat losser te krijgen, maar eigenlijk zou mijn hele lichaam weer wat losser moeten worden. Want ik zit zo ontzettend vast dat is echt erg. Ik heb vandaag al mijn tweede behandeling, ik ben benieuwd hoe deze behandeling gaat verlopen en of ik dan nog steeds enthousiast ben over de behandeling.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter