Hoe gaat het met mijn rug?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog schreef over het feit dat ik eind oktober opeens heel veel last kreeg van mijn rug en dat mijn linkervoet zelfs tintelde. Ik was enorm geschrokken en ben nog net niet naar de huisarts gerend. Zij twijfelde een hernia of een overbelaste rug? Ze besloot mij door te sturen naar de fysiotherapeut en daar zat ik al de volgende dag. Deze was er duidelijk over, mijn rug zat helemaal vast en ze vermoede dat de zenuwen geïrriteerd waren. Het enige wat ik kon doen was hopen dat ze gelijk had, want op een hernia zat ik niet te wachten. 

 

Bron: www.google.nl

Vakantie
Ondertussen denk ik wel dat ze gelijk heeft. Ik heb op het moment niet echt rugpijn en mijn rug is een stuk flexibeler dan dat hij geweest is, dus daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb de afgelopen twee weken geen fysiotherapie gehad omdat zij vakantie had en de dag dat weer begon met werken kwamen ze voor mijn rolstoel, waardoor ik niet kon. Dus ik heb afgelopen maandag weer na twee weken fysio gehad. Aan het einde van de tweede week begon ik mijn rug wel te merken, hij begon weer wat meer zeer te doen. Dus ik was wel heel blij toen ik afgelopen maandag weer fysiotherapie had.

Masseren 
We zijn vooral bezig met mijn rug losser maken want deze zat echt heel erg vast. De massages waren in het begin heel pijnlijk dat wordt nu weer een stuk minder. Ik vond het in het verleden bij een andere therapeut verschrikkelijk, deze therapeute doet het een stuk beter. Ik heb de uren na de behandeling nog wel wat last, maar de volgende dag heb ik al een heel stuk minder pijn en de dagen erna is de pijn helemaal verdwenen. Op deze manier ervaar ik het niet als een grote verschrikking, maar het is nog steeds niet mijn favoriete onderdeel van de behandeling. Maar dat zal het nooit worden.

Stabieler
De rest van de behandeling is er ook wel op gericht om mijn rug soepeler te maken, maar ook om mijn benen sterker te maken. Ik ben nogal onstabiel en daar moet verandering in komen. Dat is nog niet zo makkelijk, want doordat ik niet veel op mijn rechterbeen kan steunen neem ik veel gewicht op links. Maar om rechts sterker te maken moet ik meer op rechts gaan steunen. Ik heb nu wat oefeningen gekregen om dat voor elkaar te krijgen, maar daardoor doet mijn lijf weer op een andere manier zeer. Dat is het lastige van dit overbelaste lijf, het is moe en deze andere manier van belasten helpt niet mee.

Snel afgelopen? 
Het gaat naar mijn mening steeds beter met mijn rug. Ik hoop nog voor het einde van het jaar van de fysiotherapie verlost te zijn. Het zal er om gaan spannen of dat gaat lukken. Want volgens mij heeft mijn therapeute meer behandelingen voor ogen, maar goed dat is niet anders. Als het moet dan doen we het. Ik hoop alleen dat het niet nodig is want zo leuk vind ik het niet. Het is namelijk een hele belasting om daar elke keer naar toe te gaan en de behandeling te volgen. Maar ik moet wat voor mijn rug over hebben, want ik moet er nog een hele boel jaren mee doen. Dus ik moet er goed voor zorgen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter