Begeleid wonen – de uitslag van het NPO

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Een paar weken terug vertelde ik dat ik een NeuroPsychologisch Onderzoek (NPO) gehad had. Dit was nodig om aan te kunnen tonen dat mijn hulpvraag voortkwam uit mijn hersenletsel. De organisatie waar ik bij wil komen te wonen had mij dat aangeraden en via de huisarts hebben we het onderzoek geregeld. Het heeft heel even geduurd voordat alles geregeld was (ben in maart begonnen en een paar dagen geleden kreeg ik pas de uitslag van het onderzoek).

Bron: www.google.nl

Wel of niet?
Mijn moeder en ik hadden heel even zitten twijfelen of wij het gesprek wel door wouden laten gaan in verband met het overlijden van mijn opa, maar we besloten het wel te doen omdat we niet wisten hoelang het zou gaan duren voordat we dan weer terecht konden. We gaven dan ook bij de psycholoog aan dat we er niet helemaal bij waren met ons hoofd. Dat begreep ze en ze had het niet vreemd gevonden als we de afspraak verplaatst hadden. Maar nu we er toch waren konden we hem door laten gaan.

Zenuwen
Ik was zelf heel zenuwachtig omdat ik niet wist wat er uit het onderzoek zou komen en wat ik daar mee opschoot. Daarnaast voelde ik me niet helemaal op mijn gemak omdat ik wist dat ik de vorige keer heel hard heb zitten huilen en ik me daar een beetje voor schaamde. Ik had mijn masker afgezet en dat was niet helemaal mijn bedoeling. Maar ik kon het niet meer terugdraaien en ik wou toch graag weten of er iets uit het onderzoek was gekomen wat we konden gebruiken richting het CIZ voor het wonen.

Het valt mee…
Gelukkig kwamen er niet heel veel schokkende feiten uit het onderzoek. Mijn korte termijn geheugen is niet wat hij zou moeten zijn, maar zodra het in mijn lange termijn geheugen zit komt het er niet zomaar meer uit en ben ik best in staat tot iets te onthouden. Ook is mijn verwerkingssnelheid iets lager dan dat zou moeten, maar over het algemeen valt het allemaal best wel mee. Op basis van deze gegevens moest ze dan ook echt even puzzelen hoe ze dit het beste kan verwoorden richting het CIZ.

Hulp nodig
Ik moet dus nog heel even wachten totdat ik de uitslag zwart op wit heb staan. Dus ik kan nog heel even niet verder met het hoofdstuk begeleid wonen. We hebben het ook gehad over het feit dat ik niet zo heel lekker in mijn vel zit. Ze zei dat ook ik wel eens hulp nodig had en dat ik daar best om mag vragen. Ze stelde dan ook voor dat wij samen eens met het oude verdriet aan de slag zouden gaan om dat allemaal te verwerken. Ze gaat nu met mijn revalidatiearts overleggen en dan hoor ik binnenkort meer.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter