Begeleid wonen – informatieavond

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

In de laatste blog over mijn huis zei ik dat ik in december een informatieavond over mijn huis had. Op deze informatieavond bleek dat ik een paar weken daarvoor onjuiste informatie had gekregen. De eierboer die van het terrein af zou zijn zat nog steeds op het terrein verrassing. Maar ze gingen wel slopen en daarna bouwen werd ons verteld. Ik snapte er niets van en heel eerlijk gezegd snap ik het op het moment nog steeds niet helemaal. Maar ik vind het allang best zolang dat huis van mij er maar komt, want ik merk dat ik ondertussen wel toe ben aan mijn eigen plek.

Bron: www.google.nl

Buitenstaander
Ik voelde me op de informatieavond een buitenstaander. De meeste komen uit de Hoekse Waard en kennen elkaar, dat was heel goed te merken. Ik wil niet zeggen dat er helemaal niet naar mij omgekeken werd, maar je merkte dat mensen die elkaar kennen elkaar opzoeken. Toch wist ik dat ik er niet zat om mijn sociale contacten op te halen, maar om meer informatie over mijn huis te krijgen. Ik ben daarom ook helemaal vooraan gaan zitten met mijn rolstoel zodat ik de directeur goed kon verstaan en de PowerPoint goed kon zien, wat de rest er van vond maakte mij niets uit. Ik was er voor mezelf.

Eierboer
Het werd mij al snel duidelijk dat ze deze maand nog wouden gaan slopen ondanks dat de eierboer nog steeds op het terrein zit. Dat is ook gebeurd, gisteren verschenen er foto’s op Facebook dat ze de daken van de schuur aan het halen zijn. De eierboer zou wel eens kunnen blijven zitten, als de vergunningen niet worden afgegeven in zijn nieuwe gemeente. Als dat gebeurt dan gaan zowel de eierboer als wij op hetzelfde terrein zitten. Daar is de boer gelukkig mee akkoord gegaan waardoor er nu ook al gesloopt kan worden terwijl hij er nog zit. Ze moeten dan wel een paar appartementen aanpassen.

Aangepast op mij!
Ook werd duidelijk hoe ze de inrichting van de appartementen voor zich zien. De appartementen voor gehandicapte worden standaard uitgerust met een aangepaste keuken en schuifdeuren in plaats van gewone deuren de rest van de aanpassingen worden op maat gedaan, In de loop van volgend jaar krijg ik een individueel gesprek met de gemeente erbij zodat mijn appartement zo goed mogelijk aangepast word op mij. Iets wat heel erg fijn is. Verder worden alle appartementen uitgerust met vloerverwarming, alleen in de slaapkamer komt een radiator. Ze hebben er goed over nagedacht.

april 2019?
Verder werden wat andere dingen duidelijk onder andere over de planning. Het ziet er naar uit dat we in april 2019 er in kunnen. Mits ze op tijd heipalen kunnen krijgen, want dan moeten ze aankomende april gaan beginnen met bouwen. Helaas zit Nederland met een heipalen tekort dus dat zou nog roet in het eten kunnen gooien. Als ze op tijd kunnen beginnen dan hopen ze in te lopen zodat we er misschien zelfs iets eerder in kunnen. Ik heb maar niet al teveel hoop, maar het zou wel fijn zijn. Het was al met al een hele interessante informatieavond waarbij ik weer veel gehoord heb.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter