Begeleid wonen – hoever zijn we?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Een paar weken geleden vertelde ik dat het Neuropsychologisch Onderzoek (NPO) gedaan was (waarbij ik me af en toe best dom voelde) en dat ik zelfs de uitslag al had. Ik moest nog even wachten op het papier zodat ik het naar de organisatie kon sturen waarbij ik wil gaan wonen zodat zij het konden versturen naar het CIZ. Er kwam uit het NPO geen schokkende dingen waardoor ik nog best met wat vragen zit waar bepaalde dingen nou vandaan komen. Hopelijk krijg ik ooit nog antwoord daarop.   

Bron: www.google.nl

Het CIZ
Ik heb ondertussen de uitslag zwart op wit staan en het naar de organisatie waarbij ik wil gaan wonen gestuurd. Zij hebben het helemaal verwerkt in een bepaald bestand zodat het naar het CIZ gestuurd kan worden. Dit bestand heb ik nog even nagekeken samen met mijn moeder op eventuele fouten en daarna is dat bestand weggestuurd naar het CIZ. Nou is het aan het CIZ om te beoordelen of ik in aanmerking kom om bij die organisatie te wonen. Heb ik volgens hun echt wel de ondersteuning nodig?

Wachten
Er staan zo’n zes weken voor dat het CIZ de tijd heeft om te beslissen. In die tijd moeten ze kijken of wat ik zeg wel genoeg is om daar te komen wonen. Ik vind het spannend dat iemand die mij niet kent of nog nooit gezien heeft mag beslissen over mijn toekomst. Want waarom zou ik deze aanvraag doen als ik hem niet nodig heb? Ik weet dat er veel fraude met dit soort aanvragen gepleegd wordt en dat ik daarom extra moet bewijzen dat ik echt wel de waarheid spreek, maar toch het is raar.

Wachtlijst
Ik zal de aankomende tijd dus moeten afwachten, meer dan dat kan ik niet doen. Ik zou weer verder kunnen gaan zoeken naar meubels, maar dat heeft eigenlijk niet zo heel veel zin. Want als ik straks de indicatie toegewezen heb gekregen dan wordt ik op een wachtlijst gezet bij de organisatie voor de woning waar ik wil komen te wonen en dan moet ik op mijn beurt gaan wachten. Het kan zijn dat ik dan binnen een paar weken een woning heb, maar het kan ook zijn dat ik nog een paar jaar moet wachten.

Geduld
Ik heb dus nog niets aan meubels en andere spullen. Ik zal eerst moeten weten dat ik de indicatie gekregen heb en dan hoop ik ook te horen hoelang de wachtlijst is. Ik weet dat ze me niet kunnen vertellen wanneer er dan plek is, maar als ik weet dat ik nummer tien op de wachtlijst ben dan weet ik ook dat ik voorlopig niet hoef te verwachten dat ik aan de beurt ben. Terwijl als ik nummer twee ben dan kan het snel gaan. Ik moet dus de aankomende tijd gewoon gaan duimen dat ik de indicatie krijg en dat is spannend.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter