Update afvallen met Cerebrale Parese augustus 2017

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

In december 2014 schreef ik er al een blog over. Afvallen met Cerebrale Parese (CP). Ik was op dat moment niet te dik en hoefde ook niet perse af te vallen. Ik wou alleen afvallen omdat bewegen met CP niet echt makkelijk is en ik niet veel meer nodig had om te dik te worden. Ik heb het amper volgehouden omdat ik een stok achter de deur mistte. Daarnaast gooide de moeheid met regelmaat roet in het eten en gaf de weegschaal weer aan dat ik aangekomen was. Ik hield het niet vol om voldoende te bewegen en ook mijn eetgedrag veranderde niet heel veel. 

Laks
Sinds begin juli ben ik weer serieus bezig met afvallen. Ik schrijf deze updates om een stok achter de deur te hebben. Ik weet namelijk van mezelf dat ik laks begin te worden op het moment dat ik zie dat de weegschaal minder aangeeft dan de week ervoor. Ik weet dat en toch gaat het daar elke keer weer mis. Het feit dat ik elke zondagavond op de weegschaal sta maakt niet dat ik gemotiveerd ben als het getallen oploopt. Ik denk dan meestal dat het me toch niet gaat lukken om af te vallen. Eigenlijk geef ik op dat moment de brui eraan en stop ik met opletten wat ik eet en bewegen.

Hongergevoel 
Ook deze maand leek het daar mis te gaan. Ik kwam aan (zonder te snappen hoezo) en besloot bijna meteen om er mee te stoppen. Maar even later herinnerde ik mijn doel. Afvallen. Soms gaat afvallen alleen als je ook weer aankomt. Want ik moet nou eenmaal leren wat ik wel kan eten en wat niet. Ook merk ik dat er soms avonden zijn dat ik niet stop op het moment dat ik vol zit. Dat is ook een grote fout en hoewel ik me daar bewust van ben is dat meestal te laat. Vaak zijn dat ook de dagen dat de tussendoortjes wat meer of groter zijn dan de andere dagen. Een en een is twee.

Langzaamaan 
Maar dat betekend niet dat ik deze maand niet minder weeg dan vorige maand. Want dat is wel zo. Het is misschien niet zoveel als ik gehoopt had. Maar ik besef me dat langzaam afvallen beter is dan snel afvallen. Ik wil op de lange termijn resultaat. Maar toch wil ik volgende maand proberen iets meer af te vallen dan deze maand, want anders dan ben ik volgend jaar nog bezig met mijn doel te bereiken. Zo lang wil ik nou ook weer niet doen over het afvallen. Ik hoop eind dit jaar een heel eind te zijn en het liefst heb ik dan mijn doel al bereikt. Of dat laatste realistisch is weet ik niet.

Compenseren 
Dat betekend dat ik aankomende maand iets meer wil gaan bewegen dan afgelopen maand. Ik ben deze maand wel aan het bewegen geweest, maar omdat ik dat compenseerde met mijn eetpatroon viel het resultaat tegen. Daar wil ik vooral wat aan doen. Op zulke dagen niet naar de chips, koeken of andere lekkernij grijpen. Ik mag absoluut iets lekkers maar niet ter compensatie van het bewegen. Verder hoop ik beter mijn honger- en volgevoel te kunnen volgen. Dat zal namelijk ook wat kunnen schelen in de kilo’s. Ik ben er nog niet, dat is mij wel weer duidelijk. Maar dit keer ben ik gemotiveerd!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter