Brainstormt – hulp vragen

geplaatst in: Brainstormt | 0

Sinds januari 2014 blog ik om de ongeveer vijf weken voor Brainstormt. Wij willen jongeren met hersenletsel een plek geven zodat er contact met lotgenoten gemaakt kan worden. Maar ook willen jij ervaringen uitwisselen. Daarom komt er elke woensdag een blog online geschreven door een van de bloggers. Deze blogs gaan doen over onze ervaringen met hersenletsel, waar lopen wij tegen aan en hoe gaan wij ermee om? Ik plaats een stukje van mijn eigen blogs ook op mijn eigen website, het hele verhaal is te lezen op de site van Brainstormt.

Inleiding
Iedereen heeft hulp nodig in het leven. Hoe ouder je wordt hoe zelfstandiger je wordt en zodra je op leeftijd bent neemt de hulpvraag weer toe. Maar bij mij als lichamelijk beperkte, met hersenletsel, chronische pijnen en vermoeidheid gaat deze redenering niet op. Ik was een jaar of twaalf toen de chronische pijnen en vermoeidheid begonnen. Ondertussen ben ik twintig en heb ik de hele dag door pijn en ben ik regelmatig zo moe dat ik even niks moet doen. Ik hoef niet perse naar bed, maar wel even niks doen, met muziek aan op bed en voor de rest geen prikkels.

Activiteiten
Hulp vragen bij activiteiten is voor mij heel moeilijk. Van huis uit heb ik altijd meegekregen doe wat je kunt. Als ik alle activiteiten los neem kan ik ze allemaal, maar allemaal achter elkaar wordt een probleem. Ik heb geen energie om ’s ochtends op te staan, mezelf te douchen, aan te kleden, te ontbijten, het huishouden te doen, lunchen, even tijd voor mezelf, koken, televisie kijken en naar bed. Ik ben blij als ik dit in een week tijd kan doen en waarschijnlijk is dat zelfs te veel. Maar ondertussen ben ik wel een twintiger en wil ik heel graag (begeleid) op mezelf wonen.

Uitkijken
Helaas is er geen instantie die mij begrijpt en iedereen vind mij te ligt gehandicapt. Want hoezo kan ik mezelf niet douchen en aankleden? Je hebt net een kop thee voor iemands neus gezet. Dat ik de hele dag heb moeten uitkijken met mijn activiteiten snappen ze niet. Ik heb toegeleefd naar dit moment en geprobeerd zo min mogelijk energie te verbruiken. Straks aan het einde van het gesprek kijk ik of ik nog energie heb voor een huishoudelijke klus. Maar eerst proberen duidelijk te maken hoe het met mij gesteld is.

Wil je mijn hele blog lezen? Klik hier!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter