Wil ik wel zichtbaar zijn?

geplaatst in: Bloggen | 1

Ik ben, de afgelopen jaren, best wel open op mijn blog geweest over mijn psychosomatische klachten. Iets waar ik absoluut nog steeds achter sta. Want het hoorde en hoort bij mijn leven. Het heeft er mede voor gezorgd dat ik ben wie ik ben. Toch is het voor mij wel eens de vraag of ik het niet moet verwijderen. Niet omdat ik het taboe wil behouden, maar wel omdat ik weet dat het mijn eigen toekomst in de weg kan gaan staan. Want wat gaat iedereen met deze informatie doen? Wie leest het en wie leest het niet? Ik weet het niet. Dat zorgt ervoor dat ik twijfel of ik het wel wil behouden.  

Gevoelig
Ik wist dat toen ik mijn blog startte dat het op internet zou komen te staan. Ik wist ook dat het tegen mij gebruikt kon gaan worden. Ik was en ben me daar degelijk van bewust. Maar deze keuze maakte ik en omdat ik vond dat er op dat moment geen schokkende dingen op mijn blog zouden komen te staan besloot ik onder mijn volledige naam aan de slag te gaan. Toen ik eenmaal bezig was besefte ik me dat ik toch meer gevoelige informatie op mijn blog zet dan dat ik in eerste instantie gedacht had. Maar het waren nog geen schokkende mededelingen en ik studeerde nog, dus het zou wel loslopen.

Werken?
Maar vanaf het moment dat ik door een psycholoog doorgestuurd werd de GGZ in werd de informatie toch wat schokkender. Ik besloot om het zo te laten. Het zou geen doen worden om elke blog, die met dat onderwerp te maken had, achter een wachtwoord te zetten. Hoe groot is de kans dat ik ooit zou gaan solliciteren? Die schatte ik op dat moment heel klein. Ik vond daarnaast dat als mijn baas of andere collega’s het tegen mij zouden gebruiken het meer over hun zou zeggen dan over mij. Iets wat ik nog steeds vind, maar ik ben me er van bewust dat ze me er mee zouden kunnen pesten.

Sociale media
Ik denk dat de kans dat ik alles uit de zoekresultaten kan verwijderen heel klein is. Vooral omdat ik al jaren aan het bloggen ben, maar ook omdat ik op andere sociale media’s actief ben. Daarom ben ik begonnen met mijn bloglink uit de bios van mijn sociale media’s te halen. Deze staan op privé, dus een eventuele werkgever of collega kan het daar dan niet meer vinden. Ik wil de link met mijn oude blog verwijderen. Ik wil de domeinnaam behouden, maar deze verwijst dan niet meer naar deze blog. Dat zal hopelijk ook schelen in het aantal zoekresultaten op mijn volledige naam.

Voor altijd
Dan zijn er nog wel wat andere dingen die geregeld moeten worden, zoals Brainstormt. Ook hier zal mijn volledige naam niet meer te vinden zijn als het aan mij ligt. Maar dat moet ik nog even gaan regelen. Veder zijn er nog wat andere plekken waar ik aandacht aan moet besteden en er zullen plekken zijn waar ik niet aan denk op dit moment. Ik hoop dat mijn naam straks niet echt meer te vinden is en dat het al helemaal niet meer in verbinding staat met mijn blog. Wanneer het precies geregeld is weet ik niet, maar ik hoop zo snel mogelijk. Want internet is helaas voor altijd ben ik achter gekomen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

  1. Echica

    Op zich is dat denk ik nog wel eenvoudig om te doen. Je moet dan wel weten wat voor account je allemaal in gebruik heb, maar je eigen website/blog is wellicht het belangrijkste..

Laat een reactie achter