Wat wil ik bereiken met bloggen?

geplaatst in: Bloggen | 0

Iedereen heeft een doel waar die naar toe werkt. Op het moment dat je naar school gaat doe je dat in het begin omdat je ouders je vertellen dat je naar school moet. Maar op een gegeven moment zie je zelf ook de waarde van school in (of je hem echt in wilt zien is een tweede). Je gaat naar school om te leren wat je moet leren om een toekomstig beroep uit te voeren. Bloggen kan je ook een hoop leren, het kan je leren om sterker in je schoenen te staan. Maar waarom ben ik begonnen met bloggen? Welke boodschap wil ik mijn lezers meegeven?

Onderbroken worden
Ik heb jaren lang het gevoel gehad dat ik mijn verhaal niet kon vertellen. Er werd voor mijn gevoel niet echt naar mij geluisterd. Zelfs nu heb ik nog wel eens momenten dat ik het gevoel heb dat ik moet vechten om te spreken. Mensen onderbreken mij vaak en vinden vaak dat hun verhaal wel even eerst kan. Hoewel ik steeds vaker probeer dat niet toe te laten lukt het me niet altijd om als eerste de draad van het verhaal weer te vinden en mijn verhaal alsnog af te maken. Want mijn verhaal is wel belangrijk genoeg om er naar te luisteren!

Mijn verhaal
Daarom is bloggen echt een middel geworden om mijn verhaal kwijt te kunnen. Wat ik meemaak is ook belangrijk, niet altijd even leuk, maar als je naar mij luistert dan weet je waarom ik je het vertel. Mijn blog is mijn verhaal geworden, mensen kunnen mij niet onderbreken. Ze kunnen mijn verhaal wegklikken of niet lezen, maar dat kan ik niet voorkomen. Mijn manier van vertellen zal niet iedereen aanstaan, maar als mensen het niet willen lezen dan hebben ze de keuze om dat te doen. Dat geeft mij niet het gevoel dat mijn verhaal niet belangrijk is.

Meer begrip
Ik moet wel bekennen dat ik veel beter ben op schrift dan met praten. Door mijn verhaal op te schrijven begrijpen mensen waarom het bij mij soms anders gaat dan bij andere mensen. Daarna kunnen ze wel begrip hebben voor mijn reactie. Ze snappen dat dat soms komt door mijn hersenletsel of door alles wat ik heb meegemaakt. Maar naast begrip voor mijzelf probeer ik in het algemeen voor gehandicapte meer begrip te creëren. Want ik ben niet de enige die het gevoel heeft dat ze ondergesneeuwd wordt door de wereld.

Langzaam aan
Mensen met een beperking willen als gewone mensen behandeld worden. Ons lichaam werkt misschien niet altijd mee op de manier die wij graag zouden willen, maar dat betekend niet dat we niets kunnen. Ik merk dat er een hoop mensen met een beperking een blog gestart zijn. De een met de reden om familie en vrienden op te hoogte te houden, een ander om te laten zien wat ze meemaken en weer een ander om alles te verwerken. Meestal een combi van deze drie. Zoals bij mij. En ik ben van mening dat ik heel langzaam dat bereik door te bloggen!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter