Het leven leuker laten lijken

geplaatst in: Bloggen | 0

Ik zat van de week een blog te lezen over bloggen, in het bijzonder over persoonlijk bloggen. Er zijn namelijk bloggers die de blogposten die ze schrijven over hun leven iets mooier maken dan dat ze zijn. Heel eerlijk gezegd keek ik daar best een beetje van op. Want waarom zou je dat doen? Waarom zou je je leven op het internet leuker voordoen dan dat het is? Om meer bezoekers te krijgen? Omdat je niet tevreden bent over je leven, maar je geen negatieve stukken over je leven wilt schrijven?

Verzwijgen
Als ik naar mijn eigen blog kijk dan kan ik niet zeggen dat ik dat doe. Natuurlijk laat ik niet mijn hele leven op het internet zien, maar dat noem ik eerder verzwijgen. Want hoewel ik blog heb ik ook nog een gezin waarin ik functioneer. Mijn ouders en zus zullen niet heel blij zijn als ik alles op internet zet. Daarnaast heb ik ook wel eens onderwerpen waarbij ik denk dat hoeft (nog) niet op internet omdat het gewoon te privé is. Ik kan me dus best voorstellen dat je sommige onderwerpen verzwijgt of dat je niet het hele verhaal vertelt op je blog.

Depressief
Maar om nou dingen mooier te gaan maken, dat vind ik zelf iets te ver gaan. Ik denk namelijk dat we dat al genoeg doen op Facebook en andere sociale mediakanalen. Ik kan me voorstellen dat je geen negatieve stukken over je eigen leven wilt schrijven, maar het leven is nou eenmaal niet alleen maar leuk. Soms gebeurd dat een hele periode achter elkaar omdat je kijk op de wereld veranderd is. Men noemt je dan ook wel eens depressief. Ik besef me heel goed dat mensen niet graag blogs lezen van depressieve mensen.

Mijn leven
Ik zie namelijk ook wel dat mijn blog niet super goed bezocht wordt en ik weet heel goed dat dat kan komen doordat ik duidelijk laat merken dat ik depressief ben. Het doel van mijn blog is namelijk, een kijkje geven in mijn leven. Daar hoort dus ook mijn psychische klachten bij. Klachten waar ik ook niet altijd over wil schrijven, maar die er wel zijn. Ik kan het wel proberen mooier te maken dan dat het is, maar dan houd ik me niet meer aan mijn doel. Dan laat ik jullie niet meer zien wie ik echt ben. Hoe vervelend die depressie dan ook is, het hoort erbij.

Verzonnen
Ik kan me heel goed voorstellen dat je liever je lezers geen negatieve blogpost wil voorschotelen. Maar kijk dan uit naar andere onderwerpen. Want het komt op mij over als liegen als jij dingen verzint om je leven leuker te maken dan dat is. Vluchten uit je werkelijkheid kan je ook doen door verhaallijnen te verzinnen, of door te dagdromen. Dat je dat soort dingen op je blog deelt is prima, maar zet het er dan wel even bij. Want ik wil geen verhalen lezen van mensen die doen alsof hun leven zo geweldig is terwijl het gewoon verzonnen blijkt te zijn!

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter