Deze artikelen lees ik juist graag

geplaatst in: Bloggen | 0

Er zijn soorten artikelen die ik met heel veel plezier lees en er zijn artikelen die lees ik absoluut niet. Natuurlijk zit daar ook wel een middenweg in, maar het onderwerp moet mij aanspreken. Ik heb nou eenmaal met sommige soorten artikelen niets en met andere artikelen juist heel veel. Het lijkt wel of de blogger over hetzelfde moet bloggen wil ik me er toe aangetrokken voelen. Want het zijn over het algemeen persoonlijke bloggers met een beperking of chronische ziekte die ik volg, op de een of andere manier kan ik hun begrijpen.

Motivatie
Sommige bloggers zijn heel goed in artikelen schrijven waarin ze je weten te motiveren. De ene keer om iets gedaan te krijgen en de volgende keer om anders te denken. Ik houd van dat soort artikelen, zeker als ik er even helemaal doorheen zit. Dan wil ik artikelen vinden die mij vertellen waarom ik ook alweer door moet vechten en als ze dan ook nog met tips komen over hoe ik dat voor elkaar moet krijgen ben ik helemaal tevreden over ze. Vaak ga ik na dat soort artikelen weer vol goede moed aan de slag.

Persoonlijk
Ik vind het mooi om te zien als iemand zich ”bloot” geeft op zijn blog. Achter ieder blog zit een of meerdere mensen en het is helemaal geen verkeerd iets als zij iets van zichzelf laten zien. Sterker nog het zijn de blogs die ik het meeste lees. Ik vind het motiverend om te zien hoe andere bloggers hun leven aanpakken. Daarnaast herken ik mezelf vaak in mensen en dan voel ik me toch net iets meer verbonden met een blog. Zonder dat persoonlijke tintje aan een artikel zal ik een blog niet snel volgen.

Lijstjes
Dan het liefst lijstjes die je motiveren of die de blogger achter het artikel weergeeft. Zoals 10 dingen die jullie nog niet over mij wisten of 5 redenen om in jezelf te blijven geloven. Dat soort blogs verslind ik. Dat komt vooral om bovenstaande redenen. Maar ook omdat ik vaak inspiratie opdoe. Soms leer je dan net iets waardoor je iets op een andere manier kan aanpakken. Dat vind ik altijd fijn. Want ik ben wel de laatste die zal beweren dat ik het leven fantastisch aanpak en tips kunnen handig zijn. Maar soms zijn ze gewoon waardeloos.

Reizigers
De laatste blogsoort die ik veel lees is de soort waarin mensen op pad gaan. Ik heb het dan niet over de mensen die heel zakelijk opschrijven hoe een museum of pretpark geweest was. Dat recenserende soort, maar de mensen die je meenemen op hun vakantie. Ze laten hun mooiste vakantiefoto’s zien maar vertellen je ook waar ze geweest zijn en of dat de moeite waard was. Dan kan ik me echt verlekkeren aan alle avonturen die een blogger meegemaakt heeft. Op deze manier heeft het artikel een persoonlijk tintje.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter