1.000 dagen geleden begon het avontuur

geplaatst in: Bloggen | 0

Er zijn echt alweer 1.000 dagen verstreken. De tijd gaat zo ontzettend hard. Ik heb al een hele boel blogs geschreven, waar nu nog geen een tiende van online staat. De kwaliteit van mijn blog speelt een rol, waardoor de frequentie van het bloggen nogal verschilde de afgelopen tijd. Toch vind ik het wel heel leuk om te doen, elke dag ben ik weer bezig met blogonderwerpen. Dus ondanks het feit dat het niet mijn 1.000ste online blogbericht is, is het wel de 1.000ste dag dat ik een blog heb. En daar ben ik trots op!

Verschillende frequenties
Ik kan me niet voorstellen dat het vandaag alweer 1.000 dagen geleden is dat ik ben begonnen met bloggen. Maar het blijkt toch echt zo te zijn. Op 1 juli 2011 kwam mijn eerste bericht online en daarna ben ik er mee doorgegaan. Er zijn een hele boel verschillende frequenties geweest waarin ik blogde. In het begin plaatste ik een paar blogs per maand, toen het Day Zero Project begon werd het een paar per week en op een gegeven moment werd het dagelijks. Dat heb ik helaas nooit echt lang volgehouden, hooguit een paar maanden.

Kwaliteit
Hoewel het wel altijd mijn doel is geweest om dagelijks te bloggen vond ik het wel heel belangrijk dat de kwaliteit van mijn blogs hoog is. Ik probeer om spelfouten en rare zinnen te voorkomen, maar dat lukt mij niet altijd. Gelukkig merk ik wel dat ik nog steeds aan het bijleren ben en dat ik steeds meer fouten bij mezelf eruit haal. Maar je op je eigen werk blindstaren heeft ook geen zin en dan ga je juist rare fouten zien. Ik lees de berichten een keer door na het schrijven en daarna hoop ik dat het mee valt.

Controleren
Door deze eisen aan mezelf te stellen ben ik heel streng geworden in mijn blogs. Toen ik de kans kreeg om een eigen domein te nemen, besloot ik meteen om deze kwaliteit eis door te voren. Toch voelde het begin december niet goed en besloot ik om alles tot aan die dag eraf te halen en het helemaal opnieuw door te lezen. Eind februari was ik het zat. Ik zat de berichten van december en januari eens terug te lezen en nog steeds vond ik fouten. Ik besloot dat deze fouten eruit moesten, maar dat ik daarna geen berichten meer mocht controleren.

Bron: www.wehearit.com

Opbouwen
De berichten vanaf eind februari zijn dan ook niet meer doorgelezen en/of aangepast sinds het moment dat ze gepubliceerd zijn. Ik heb er hooguit voor gezorgd dat het continue reading tekentje zichtbaar werd, zodat de berichten niet helemaal op de hoofdpagina stonden. Verder mocht ik van mezelf niks meer veranderen, en daar heb ik me braaf aan gehouden. Hoewel mijn handen soms jeuken om ze terug te lezen, mag ik het mezelf echt niet doen. Ergens geeft het ook rust, want nu kan ik eindelijk beginnen met opbouwen.

Te langzaam
En dat opbouwen gaat niet op de snelheid die ik het liefst zou willen. Want als het me gelukt was om alle berichten te publiceren tot aan vandaag dan stond vandaag het 1.000ste blogbericht online. Dat is dus nu niet het geval en op zo’n moment kan ik mezelf dan ook wel even vervloeken. Waarom moet ik toch zo perfectionistisch zijn? Het heeft tijd nodig om dat langzaam aan los te laten, maar ik ben bang dat dat niet zomaar gaat gebeuren. Dus het echte 1.000ste blog moet nog even op zich laten wachten, maar het gaat er komen.

1.000 dagen geleden
Dus ik vier in plaats van het 1.000ste blogbericht maar dat het vandaag 1.000 dagen geleden is dat ik begonnen ben met bloggen. Want dat is op zich ook wel een feestje waard. Ik ben niet zo iemand die een taart koopt om het te vieren, maar leuk vind ik het wel. (Heb de afgelopen dagen ook iets teveel taart op). En nou ga ik er maar snel voor zorgen dat alle andere 999 berichten ook online komen. Ik hoef er nog maar 945 te schrijven om dat voor elkaar te krijgen. Ik heb nog tot aan het einde van het jaar, dat moet te doen zijn.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter